La Direcció General d’Emergències informa que, com a mesura preventiva, s’ha ordenat el confinament del nucli de Vilafruns i l’evacuació de la Mina, ambdós, barris de Sallent. Mossos d’Esquadra estan evacuant també fins a l’escola Riu d’Or de Santpedor els 195 escolars que inicialment havien quedat confinats a la casa de colònies “Don Bosco”.

D’altra banda, segons els últimes informacions facilitades pels Bombers la teulada de la fàbrica de les mines Iberpotash, situada a Vilafruns, està cremant, i s’està treballant per tal d’evitar que afecti a la resta d’instal·lacions.

En aquests moments, treballen en l’incendi 74 dotacions terrestres i 21 mitjans aeris (2 helicòpters de comandament, 11 helicòpters bombarders, 7 avions de vigilància i atac - un dels qual ha arribat des de Castelló - i 1 hidroavió). Properament s’hi afegirà un segon hidroavió, que està volant en aquests moments des de la base de Saragossa.

El cap de l’incendi està en fase d’estabilització, ja que els focus secundaris que ha originat han anat a parar en zona de conreu i s’estan estabilitzant. Els flancs, però, estan oberts. El flanc dret està baixant un pendent cap el torrent de la canal mentre que el flanc esquerra està pujant la carena de l’Obaga fosca de forma més intensa.

Segons el Servei Català de Trànsit, la circulació de la carretera C-16 ja està normalitzada. No obstant, resta tallada la circulació de la carretera BP-4313 entre el 43 i el 57  (entre Balsareny i Súria) i la C-1411a entre Balsareny i Sallent.

Cerdanyola del Vallès, 18 de juliol de 2005

18’25 hores