La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que a les 21’30 hores, un cop han arribat els tècnics i han valorat la situació, s’ha procedit a realitzar el transvasament del producte d’acetona que transporta el camió cisterna accidentat al quilòmetre 75 de l’autopista AP-7, sentit nord, a Vilobí d’Onyar.

Segons informa el cos dels Mossos d’Esquadra, es tracta d’un encalç entre un camió cisterna Mercedes-Benz amb matrícula de l’estat espanyol, de l’empresa Transports Martín, del municipi d’Albuixech del País Valencià, i un semiremolc Renault amb matrícula francesa. El conductor del camió cisterna, Miquel PP de 54 anys i veí de València ha perdut la vida, mentre que el conductor de l’altre camió n’ha resultat il·lès.

Al lloc de l’incident continuen treballant-hi 9 dotacions de Bombers de la Generalitat.

Segons el Servei Català de Trànsit, l’autopista AP-7 està tallada en ambdós sentits de la marxa a l’alçada de Cassà de la Selva mentre duri el transvasament. A les 20’00 hores, en sentit sud s’ha obert un carril a l’alçada de Vilobí d’Onyar, però torna a estar tallat des de les 21’30 hores quan s’ha iniciat el procés de transvasament, i es desvia el trànsit al quilòmetre 71 a Cassà de la Selva cap a les carreteres C-25 i N-II.  Pel què fa a la circulació en sentit nord, el trànsit es devia a l’alçada del quilòmetre 85 a Maçanet de la Selva cap a les carreteres N-II i la C-35.

Recordem que el Centre d’Emergències de Catalunya manté activada l’Alerta del pla d’emergències en el Transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya (TRANSCAT) a causa d’aquest accident.

 

21’30 hores