Els Bombers de la Generalitat i màquines pesants continuen retirant la runa de la zona que ha cedit a un dels extrems del túnel de Vielha. Cal recordar que aquesta tarda, al voltant de les 17.00 hores, han cedit uns 50 metres lineals de blocs de formigó del sostre de la zona de la prolongació de la boca nord del túnel de Vielha. El despreniment ha afectat un turisme de manteniment que estava estacionat a l’entrada d’aquesta boca  nord. Les tasques de desenrunament han acabat de confirmar que no hi havia cap persona atrapada a l’interior del vehicle. Tot i això, manca acabar de retirar la resta de la gran quantitat de runa que s’ha acumulat per acabar de confirmar que cap persona, ni cap altre vehicle que circulés per l’interior del túnel en el moment del despreniment, hagin quedat atrapats sota la runa.

Hores d’ara, continua tallada la circulació al túnel de Vielha en els dos sentits de la marxa i el trànsit es desvia pel Port de la Bonaigua (carretera C-28) on no és necessari l’ús de les cadenes, però si que està restringit el pas dels vehicles de tercera categoria. Aquests vehicles tan sols tenen un accés possible per l’interior de França.

Es preveu que les tasques de desenrunament es puguin allargar fins demà al matí. Fins que la zona no quedi totalment sanejada i una inspecció i valoració dels danys no garanteixi la seguretat del túnel i la dels conductors, no es restablirà el trànsit.

Davant d’aquesta situació, el departament de Política Territorial i Obres Públiques ha establert un dispositiu especial de manteniment i assistència a la carretera del Port de la Bonaigua.

Cerdanyola del Vallès, 12 de febrer de 2007          

01.00  hores