La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que 32 mitjans terrestres continuen treballant en les tasques d’extinció de l’incendi que des de primera hora d’aquesta tarda afecta el municipi de Palma d’Ebre (Ribera d’Ebre). A hores d’ara el foc es manté estabilitzat i al llarg de la nit es mantindran una vintena de mitjans terrestres per tal de poder donar-lo per controlat.

Segons les últimes estimacions del cos d’Agents Rurals del Departament de Medi Ambient i Habitatge el foc ha cremat 80 hectàrees de pi blanc i matoll i 96 de conreu. D’aquestes hectàrees 142 pertanyen al terme municipal de Palma d’Ebre i 34 al de Flix.

El Servei Català de Trànsit informa que continua tallada la carretera T-703, en els dos sentits de la marxa, entre els quilòmetres 7 i 8.

El Centre d’Emergències de Catalunya manté activada la fase d’Alerta del pla INFOCAT a les comarques de la Ribera d’Ebre, el Segrià i les Garrigues.

Quan a l’incendi de l’Espluga Calva (Garrigues) els Bombers ja l’han donat per controlat. Segons les últimes informacions el foc hauria cremat 1’7 hectàrees de pi blanc i roure, i 4’7 de vegetació agrícola. Continuen remullant la zona afectada pel foc un total de 4 dotacions terrestres. Pel que fa a l’incendi de l’Albi (Garrigues), fonts dels Bombers informen que el foc hauria cremat una hectàrea de massa forestal.

D’altra banda, Bombers de la Generalitat es troba en fase de control l’incendi que, des de primera hora d’aquesta tarda, afecta el municipi de Godall (Montsià). Un cop s’han retirat, amb l’ocàs, els mitjans aeris, resten a la zona un total de 8 dotacions terrestres dels Bombers. Segons dades provisionals del Cos d’Agents Rurals, el foc hauria afectat entre 7 i 8 hectàrees de matolls, garrofers i argelaga.

Cerdanyola del Vallès, 30 d’abril de 2005

23’00 hores