La Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments manté activada la fase d’alerta del Pla especial d’Emergències per accidents en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya (Transcat).

Cal recordar que, els Bombers de la Generalitat han estat alertats, a les 05.58 hores, de l’accident d’un camió cisterna. Segons les darreres informacions que han arribat al Centre d’Emergències de Catalunya, el camió s’ha accidentat al vial d’entrada nord accés 97 a la C-32. ACESA ha informat que a causa de l’accident el vial ha estat tallat.

El camió accidentat, que pertany a l’empresa Linde, ha fet una sortida de via i ha quedat bolcat a la calçada. No hi hagut fuita del producte que transportava a la cisterna. Dues grues s’han desplaçat fins al lloc del sinistre i han aixecat primer la tractora i, després, la cisterna. Un cop dretes, s’ha pogut comprovar que hi havia danys a la capa externa de la cisterna (que no ha causat cap fuita), per la qual cosa s’haurà de transvasar el producte a una altra cisterna. Un cop finalitzi aquest procés, es procedirà a desactivar el Transcat.

Continuen treballant en el lloc del sinistre els Bombers de la Generalitat, que finalment han desplaçat 4 dotacions, a més d’efectius del cos de Mossos d’Esquadra, de la policia local i de manteniment de carreteres.

Cerdanyola del Vallès, 25 d’abril de 2007

10.30 hores