Els Bombers de la Generalitat han rebut, des de les 13.00 hores d’aquest migdia fins les 17.00 hores d’aquesta tarda, un total de 99 avisos relacionats amb el temporal de vent.

Per regions d’emergències els avisos es distribueixen de la següent manera:

Girona: 0

Lleida: 4

Tarragona: 42 (bàsicament a les comarques del Baix Camp, on s’han fet 19 actuacions,  i del Tarragonès on també s’han comptabilitzat 19 serveis)

Metropolitana Nord: 19

Centre: 11

Metropolitana Sud: 21

Terres de l’Ebre: 2

Totes les actuacions han estat derivades per problemes que ha ocasionat el vent sobretot a la via pública. En molts d’aquests serveis els Bombers han hagut de fer sanejaments de façanes o bé han hagut de retirar o assegurar persianes, tendalls o cartells que perillaven de caure d’alguns edificis. També s’han hagut de retirar arbres que havien caigut sobre la calçada o que estaven a punt de caure. Cal destacar que cap persona ha resultat ferida.

De tots aquests serveis cal destacar-ne un a Mont-roig del Camp. Els Bombers han estat alertats a les 15.56 hores que una branca havia caigut sobre la catenària i havia causat un petit incendi al costat de les vies del tren. Això ha obligat a tallar el trànsit ferroviari temporalment, segons ha informat ADIF (Administrador d’Infraestructures Ferroviàries).

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís de situació meteorològica per vent segons el qual es poden produir ratxes de vent superiors als 90 Km/h fins a les 01.00 hores d’aquesta propera matinada. Als dos extrems del país es podrien superar els 129 Km/h.

Cerdanyola del Vallès, 23 de gener de 2007

17.15 hores