Els Bombers de la Generalitat han rebut, des de les 20.00 hores i fins les 22.00 hores d’aquesta nit, un total de 16 avisos per atendre emergències relacionades amb el vent. En total, des de les 13.00 hores d’aquest migdia, els Bombers han hagut d’atendre 179 serveis.

Per regions d’emergències, des de les 20.00 hores fins a les 22.00 hores, els avisos es distribueixen de la següent manera:

Girona: 0

Lleida:1

Tarragona: 6

Metropolitana Nord: 6

Centre: 0

Metropolitana Sud: 3

Terres de l’Ebre: 0

Al llarg d’aquesta tarda els Bombers han treballat en diverses actuacions relacionades directament amb els problemes que ha ocasionat el vent. S’han hagut de fer sanejaments de façanes, i retirar i assegurar elements estructurals dels edificis que estaven a punt de caure com vidres, finestres, antenes, teulades d’uralites i persianes. De la via pública han hagut de retirar i tallar arbres i branques que o bé havien caigut o bé perillaven de caure, s’ha hagut d’assegurar algun fanal i també retirar algun cable que a causa del vent havia caigut.

Pel que fa al temporal de vent, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís de situació meteorològica de risc per vent. Segons el darrer butlletí es podran produir ratxes de vent de més de 90 Km/h fins a les 13.00 hores de demà dimecres 24 de gener a la major part de les comarques del país. Als dos extrems es podran superar els 129 Km/h.

Cerdanyola del Vallès, 23 de gener de 2007

22.10 hores