Els Bombers de la Generalitat han rebut, entre les 09.00 hores i les 11.00 hores d’aquest matí, un total de 66 avisos relacionats amb el vent. Per regions d’emergències els avisos es distribueixen de la següent manera:

RE Girona: 21

RE Tarragona: 0

RE Lleida: 1

RE Metropolitana Nord: 24 (14 al Vallès Occidental -8 han estat a Terrassa-, 6 avisos al Maresme i 4 al Vallès Oriental)

RE Centre: 4 (dels quals 3 han estat a Puigcerdà)

RE Metropolitana Sud: 16 (9 al Baix Llobregat i 4 a l’Anoia)

RE Terres de l’Ebre: 0

De la matinada cal destacar que a la demarcació de Girona s’han fet, entre les 04.00 hores i les 09.00 hores una vintena de sortides també relacionades amb el vent. La majoria d’aquests serveis han estat per retirar arbres i branques caigudes a la via pública. Cal destacar un servei de les 08.30 hores d’aquest matí al carrer Alberes de Figueres on ha caigut una plataforma d’un encofrat en una obra i ha afectat a algun vehicle que estava estacionat. Cap persona, però, ha resultat ferida.

Pel que fa a la resta de serveis, els Bombers, a més de retirar i tallar arbres i branques que o bé havien caigut o bé estaven a punt de caure, també han hagut de revisar i retirar plaques i planxes de teulades que perillaven de caure a causa de les fortes ratxes de vent. També s’han retirat diversos elements estructurals de la via pública: teules, canonades exteriors, tendalls, cables, uralites, algun pal de la llum o de l’electricitat...

En cap d’aquest serveis cap persona ha resultat ferida.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís de Situació Meteorològica de risc per vent.  Segons aquest butlletí, es poden produir ratxes màximes de vent superiors als 90Km/h fins a les 01.00 hores d’aquesta propera matinada.

Fins a les 13.00 hores d’aquest migdia, i segons el grau de probabilitat, les comarques afectades són:

MOLT PROBABLE: Alt Empordà, Alt Urgell, Alta Ribagorça, Baix Empordà, Berguedà, Cerdanya, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Pla de l’Estany, Ripollès, Solsonès i Val d’Aran

PROBABLE: Alt Penedès, Anoia, Garrotxa i Gironès

POSSIBLE: Alt Camp, Baix Camp, Baix Ebre, Montsià, Noguera, Osona, Priorat, Selva i Terra Alta

Cerdanyola del Vallès, 10 de març de 2007

11.15 hores