Un total de 10 dotacions dels Bombers de la Generalitat continuen treballant en l’edifici de la Rambla Nova de Tarragona que es va esfondrar ahir poc després de les 23 hores. A hores d’ara s’està duent a terme el desenrunament del bloc de pisos (recordem que es tractava d’un edifici de planta baixa, entresol i quatre plantes), tasca que realitza una empresa privada gestionada per l’Ajuntament degut a la impossibilitat de treballar des de l’interior pel perill d’ensorrament que comporta. Així, s’està treballant amb grues específiques i sempre sota la supervisió dels Bombers, per anar traient la runa i rescatar la persona que suposadament encara està atrapada. Aquesta  persona, un home de mitjana edat, vivia on es va produir l’explosió, al tercer pis de l’immoble.

Pel que fa a les persones afectades, només resten hospitalitzades a l’hospital Joan XXIII de Tarragona els dos vianants que van resultar ferits mentre passaven per la zona, un ciutadà alemany de 53 anys que ha estat intervingut per especialistes vasculars i encara està en estat crític i l’home de 41 anys de nacionalitat espanyola, amb diagnòstic greu encara que no es tem per la seva vida. El nadó d’un mes ferit de gravetat ha estat derivat  a l’hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. Les tres persones que van patir ferides lleus a conseqüència de l’explosió, tres germanes de 24, 28 i 29 anys que vivien a l’entresol de l’edifici i que van ser evacuades a l’hospital de Santa Tecla amb contusions lleus, ja han estat donades d’alta. Recordem que l’ensorrament ha provocat també tres víctimes mortals d’una mateixa família que habitava a l’àtic, una dona de 37 anys i els seus dos fills de 3 i 5 anys. El marit i pare de les víctimes, un home de 36 anys, no ha patit ferides encara que ha estat atès per una crisi nerviosa.

Els dos immobles del costat van ser desallotjats des del primer moment. Es tracta de 5 persones de l’edifici del C/ Fortuny i 1 persona de l’altre bloc, l’immoble colindant que dóna a la Rambla Nova. Segons les darreres informacions, aquestes persones encara no han pogut tornar als seus habitatges.

Les causes de l’explosió encara es desconeixen i seran determinades per una investigació que durà a terme la Policia Científica del Cos de Policia Nacional.

11’00  hores