La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que els Bombers de la Generalitat han treballat aquesta passada nit en un accident laboral a l’empresa “Industrial Química Lasem”, ubicada a Castellgalí (el Bages, avinguda Indústria, 7, polígon industrial Pla del Camí) en què 3 operaris han resultat ferits.

Els Bombers han estat alertats a les 23’30 hores del trencament d’un dipòsit amb 8000 litres d’una barreja química, a l’interior de l’empresa, la qual es dedica a la fabricació de productes químics que són aplicats a cosmètics i material tèxtil entre d’altres. En concret, es tractava d’una barreja de sabons i àcid fosfòric.

 El vessament, que ha anat a parar íntegrament a la depuradora de la firma, sense afectar l’exterior, ha afectat 3 operaris: Juan Carlos CG., de 39 anys i veí de Manresa, que ha sofert cremades de segon i tercer grau en les 2 cames (al 18% del seu cos); Luis CL., de 49 anys i veí de Terrassa, que ha sofert cremades de segon grau als peus (5% del seu cos), i Liton A., de 31 anys, veí de Sant Vicenç de Castellet, que ha estat evacuat a l’Hospital General de Manresa amb cremades de segon grau en un sol peu (2’5% del seu cos). Els dos primers ferits han estat traslladats a la Unitat de Cremats de la Vall d’Hebron de Barcelona.

Els Bombers hi ha treballat amb un total de 5 dotacions fins a les 01’00 hores de la matinada. El departament d’Indústria n’ha estat informat amb precisió, del sinistre. Es desconeixen les causes del sinistre, que investigaran instàncies pertinents i no pas Bombers.

09’55 hores