La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que, els Bombers de la Generalitat continuaran treballant durant tota aquesta nit en les tasques d’extinció del foc forestal que des d’ahir a la tarda afecta les comarques del Bages, el Berguedà i el Solsonès.

En el lloc de l’incendi estan desplaçades un total de 119 dotacions terrestres que continuen remullant tota la zona afectada i que, en fer-se de dia, es veuran reforçades per mitjans aeris.

En les últimes hores tant les unitats GRAF (Grup de Recolzament d’Actuacions Forestals), com els vehicles de bombers han treballat intensament per tancar amb línies d’aigua i eines manuals el perímetre del focus secundari. La resta del perímetre es continua treballant amb línies d’aigua per tancar-lo definitivament. Cap a les 00’00 hores d’avui únicament quedaven fronts amb flama a la carretera que uneix Viver i Serrateix amb Cardona i un front descendent en el barranc de la Coromina. Tot i això, s’espera que al llarg de les pròximes hores es pugui estabilitzar el foc.

Recordem que l’incendi hauria afectat, segons dades facilitades pel cos d’Agents Rurals, 1.521’36 hectàrees de zona arbrada, matoll, conreu i pastura que, distribuïdes per municipis, quedarien de la següent forma: Navàs (Bages) 735’2 ha, Viver i Serrateix (Berguedà) 586’7 ha, Cardona (Bages) 117 ha, Montmajor (Berguedà) 68’9 ha i a Pinós (Solsonès) 13 ha.

A hores d’ara, la B-423 continua tallada en ambdós sentits de la marxa. D’altra banda, encara continua activada la fase d’Emergència 1 de l’Infocat, fins a nou avís.

Cerdanyola del Vallès, 9 de juliol

02’00 hores