Els Bombers de la Generalitat han treballat aquest matí, des de les 06.00 hores i fins a les 12.00 hores, en 35 avisos a causa de la pluja en diferents comarques de Catalunya. Recordar que des de les 21.00 hores d’ahir i fins a les 06.00 hores d’aquest matí s’havien rebut 66 avisos, el que fa un centenar d’actuacions fins ara.

Per Regions d’Emergències (RE), les sortides es distribueixen en:

- RE de Girona: 6

- RE de Lleida: 5

- RE de Tarragona: 1

- RE de Terres de l’Ebre: 0

- RE Metropolitana Nord: 18 (11 de les quals al Maresme; 2 al Vallès Occidental; 3 al Vallès Oriental i 2 al Barcelonès)

- RE Metropolitana Sud: 5

- RE centre: 0

L’actuació més destacada fins ara és el trencament d’un mur de contenció a causa d’una acumulació d’aigua al costat d’una nau industrial del carrer Riera de la Salut, al polígon Multindus de Sant Feliu de Llobregat. L’avís d’aquest servei, que no revesteix perill, s’ha rebut a les 10.40 hores, i ha mobilitzat dues dotacions dels Bombers. La resta de serveis han estat per treure aigua de baixos o garatges, retirar arbres de la calçada o bé vehicles que havien quedat embarrancats en alguna riera, sobretot a la població d’Arenys de Mar.

El Centre d’Emergències de Catalunya manté activat encara, des les 21.00 hores, el pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya, Inuncat, en fase d’alerta a les comarques del Baix Ebre, Ribera d’Ebre i Montsià, atesa la crescuda del cabal del riu Ebre.

Cerdanyola del Vallès, 3 d’abril de 2007

12.17 hores