Des d’ahir a la tarda, Bombers de la Generalitat continuen treballant per desenrunar una masia de la zona del Queralet que va quedar soterrada per una esllavissada de terra i pedres al municipi de Juncosa (les Garrigues) i on, presumiblement hi hauria atrapat un matrimoni de 65 anys i veïns d’Ulldemolins (Priorat).

L’esllavissada, que comprèn una franja amb pendent ascendent d’uns 150 metres, ha afectat la masia de planta baixa i primer pis i la pista forestal que hi ha d’accés fins el lloc. La inestabilitat del terreny i les pedres de grans dimensions que tallen l’accés fan dificultosa la tasca dels equips de rescat, ja que els obliga a treballar-hi de forma manual. Tot i així, està previst obrir un camí d’accés fins al lloc per tal que hi pugui arribar maquinària pesant que ajudi al desenrunament.

Cal dir que personal del Servei Geològic col·labora amb els equips dels bombers per avaluar l’estabilitat del terreny i les seves característiques per tal que es pugui treballar amb la màxima seguretat.

Hores d’ara, un total de 15 vehicles dels Bombers de la Generalitat treballen en la recerca d’aquestes dues persones desaparegudes.

10’00 hores