La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que Bombers de la Generalitat han fet un total de 100 sortides en tot el país, des de les 00’00 hores fins a les 19’00 hores, per atendre problemes ocasionats pel vent.

Per demarcacions, a les comarques de Girona s’han fet 36 actuacions, a les de Barcelona, 29, a les de Tarragona i les Terres de l’Ebre, 26, i a les de Lleida, 9.

Les sortides més importants s’han fet a Tordera (Maresme ) i Cornellà del Terri (Pla de l’Estany).  A Tordera, Bombers han estat alertats a les 15’47 hores de la caiguda d’un arbre al carrer Puigverd. L’arbre ha ferit, tot i que lleument, un vianant. Es tracta de Josep M., veí de Tordera, que ha estat evacuat al l’Hospital Sant Jaume de Calella. Bombers han retirat l’arbre i han ajudat els serveis sanitaris a immobilitzar l’home i a carregar-lo en la llitera i, posteriorment, en l’ambulància que se l’ha endut.

A Cornellà del Terri, Bombers de la Generalitat han estat avisats a les 16’58 hores de la caiguda d’una paret d’una nau industrial en construcció, al polígon Pont Xetmar. Dues dotacions s’hi han desplaçat i han constatat que la paret, de material prefabricat, no havia ferit ningú. Es tracta d’una peça de 10 x 8 metres que ha caigut sobre una nau veïna, de l’empresa “Fusdor-Estil”. La part d’oficines d’aquesta darrera firma ha quedat afectada parcialment per la caiguda de la paret. Bombers han constatat que la resta d’estructura ja construïda de la nau en obres no amenaçava amb caure.

Cerdanyola del Vallès, 14 de febrer de 2005

19’00 hores