Demà divendres 9 de març, a partir de les 12.00 hores del migdia i amb motiu de la festa Patronal dels Bombers, Sant Joan de Déu, es lliuraran les Medalles d’Honor dels Bombers de la Generalitat de Catalunya i les distincions en matèria de Protecció Civil. Enguany, l’acte se celebra al Teatre de Foment Mataroní (C/ Nou, núm.11). D\'altra banda, l\'acte estarà presidit pel Conseller d\'Interior i Relacions Institucionals, Joan Saura, que a les 11 hores i 30 minuts atendrà als mitjans de comunicació.

En total es lliuraran 244 medalles a bombers funcionaris i voluntaris, de les quals dues són medalles d’honor a títol pòstum. D’aquestes medalles, 118 són de bronze i es lliuraran als membres que porten 20 anys dins del cos de Bombers; 111 són d’argent per als membres amb 25 anys d’antiguitat; i, 14 són d’or, que es lliuraran als membres amb 35 anys d’antiguitat. A més, es lliurarà una medalla d’honor d’or per serveis excepcionals a Rafael Olalla, bomber del parc de Santa Coloma de Gramenet que va resultar ferit greu en l’explosió de gas del 12 de gener de 2006 en aquesta ciutat.

L’acte serà presidit pel conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura. Hi assistiran també l’alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron; el secretari general, Joan Boada, el secretari de seguretat pública, Joan Delort i la directora general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Olga Lanau; així com la delegada territorial del Govern de la Generalitat a Barcelona, Carme San Miguel, entre d’altres autoritats.

L’acte, que està inclòs dins la II Setmana dels Bombers, es celebra enguany a la ciutat de Mataró, la qual commemora el 150è aniversari del parc de Bombers. 

Cerdanyola del Vallès, 8 de març de 2007

14.48 hores