La Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments informa que continua activada la fase d’alerta del pla Transcat a causa de l’accident en què s’ha vist implicat un camió cisterna que circulava per l’autopista AP-7 al punt quilomètric 91’5, al seu pas pel terme municipal de Fogars de Tordera (Selva).

Segons les darreres dades que han arribat al Centre d’Emergències de Catalunya, a més del camió cisterna, en l’accident també s’ha vist implicat un turisme que ha col•lisionat amb el camió per la part del darrera. Les dues persones que han resultat ferides i que han quedat atrapades a l’interior del vehicle, són les ocupants del turisme. Els ferits, de diversa consideració, han estat evacuats amb ambulància, a un centre hospitalari.

El camió, que pertany a l’empresa “Samat”, es dirigia cap a França per carregar la cisterna, per la qual cosa en el moment de l’accident no anava plena de gas propà.

Un cop es retiri totalment la cisterna de l’autopista i s’asseguri que les restes de producte que pot haver a l’interior de la cisterna, que finalment no ha fuitat, no representin cap problema, es procedirà a desactivar el pla Transcat.

Segons informava el servei Català de Trànsit, a causa de l’accident s’han tallat dos carrils de l’autopista en sentit Girona i els vehicles es desviaven per la sortyida 10. La carretera Gi-512 ha estat tallada en els dos sentits de la marxa.

Cerdanyola del Vallès, 18 de març de 2007

21.30 hores