La Direcció d’Emergències i Seguretat Civil informa que els Bombers de la Generalitat continuen treballant per tal de donar per estabilitzat l’incendi que afecta el nord de Santa Coloma, i del qual s’ha rebut l’avís  a les 14,29 hores.

Els efectius dels Bombers han estat treballant en el flanc esquerra de l’incendi amb mitjans terrestres, ja que la xarxa elèctrica que travessa l’àrea que s’estén fins a la zona de Puig Castellar, no permet l’actuació dels mitjans aeris, que continuen fent descàrregues per tancar el flanc dret del foc i evitar la propagació.

Recordem que cap persona ha resultat ferida ni, -tot i la proximitat del foc a la zona urbanitzada-, ha estat necessària l’evacuació de cap habitatge.

En aquests moments hi treballen una trentena de mitjans terrestres i 3 d’aeris (2 helicòpters bombarders i 1 de comandament).

D’altra banda, els Bombers de la Generalitat treballen també en les tasques d’extinció d’un incendi, l’avís del qual s’ha rebut a les 15.22 hores d’aquesta tarda, que afecta Carbasí, al terme municipal d’Argençola (Anoia).

El foc, que hauria començat entre els municipis d’Argençola i Carbasí, avança en direcció nord i estaria llançant focus secundaris a una distància d’entre 500 i 700 metres.

En aquests moments hi ha desplaçats a la zona una vintena de dotacions terrestres recolzades per 9 mitjans aeris (4 helicòpters bombarders, 2 avions de vigilància i atac, 2 amfibis i 1 helicòpter de comandament).

El cos dels Mossos d’Esquadra informa que una dona ha estat evacuada per efectius dels Agents Rurals, com a mesura preventiva, de la masia de Can Borràs, ja que no disposava de mitjans propis. El cos d’Agents Rurals ha informat que un veí de la zona se n’ha fet càrrec. De moment no hi ha constància que s’hagi hagut d’evacuar cap nucli tot i que no es descarta que, com a mesura preventiva, es desallotgi alguna altra masia aïllada de la zona.

Segons les informacions que han arribat al Centre d’Emergències de Catalunya, el foc hauria afectat, parcialment, el paller d’una masia.

16.33 hores