La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que, ateses les darreres prediccions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), el Centre d’Emergències de Catalunya (CECAT) ha desactivat el pla Neucat (Pla d’Emergències per Nevades a Catalunya) tot i que manté un avís de prealerta del pla, davant la possibilitat que es puguin produir precipitacions en forma de neu, fins les 01’00 hores d’aquesta propera matinada, a les comarques de l’Alt Empordà, l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, la Cerdanya, la Garrotxa, Osona, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Ripollès, la Val d’Aran i el Vallès Oriental. Les precipitacions es poden produir a totes les cotes al vessant nord del Pirineu. Fora d’aquesta zona les precipitacions cauran en forma de xàfec i puntualment la cota de neu podria disminuir.

Segons el darrer butlletí de l’SMC (podeu consultar les prediccions meteorològiques al web del Servei: www.meteocat.com) a partir de les 01’00 hores d’aquesta matinada i fins les 01’00 hores de la matinada del dia 28 de novembre, la probabilitat de precipitacions en forma de neu es reduirà a les comarques de la Val d’Aran, l’Alta Ribagorça i el Pallars Sobirà. Demà, la cota de neu estarà al voltant dels 600 metres tot i que al llarg de la tarda podrà pujar fins als 800 metres.

El Servei Català de Trànsit informa de la possibilitat de trobar plaques de neu o gel a la C-38, en els dos sentits de la marxa, entre Molló i Sant Joan de les Abadesses, per la qual cosa es demana extremar les precaucions  si s’ha de circular per aquesta carretera.

Recordar el telèfon únic d’emergències, el 112, per a qualsevol tipus d’emergència.

11’30 hores