Els Bombers de la Generalitat han realitzat, cap a les 11.00 hores, un segon vol de control sobre la zona afectada pel vessament i han pogut determinar l’existència d’una taca a l’interior del mar. Es tracta d’una superfície discontínua, amb consistència i densitat desigual, que es troba situada a uns 4 quilòmetres de la costa.

Hem de recordar que el vessament s’ha produït poc abans de les 6 del matí quan un vaixell feia maniobra de descàrrega d’hidrocarburs a les instal·lacions de l’empresa REPSOL. A conseqüència de l’afectació de l’aigua marina de la zona, el Centre d’Emergències de Catalunya ha activat l’alerta del pla CAMCAT, fase que, a hores d’ara, continua activada.

Efectius de Salvament Marítim, juntament amb els mitjans d’intervenció de REPSOL, continuen treballant a la zona per tal de dispersar mecànicament el cru vessat. Segons les valoracions dels tècnics, i una vegada comprovat que les aigües estan calmes i bufa un lleuger vent de terra a mar, està descartada la hipòtesi que la taca arribi a la línia de la costa tarragonina.

Cerdanyola del Vallès, 5 de gener de 2007

12.30 hores