Bombers de la Generalitat continua treballant per estabilitzar totalment l’incendi forestal que afecta des d’aquesta tarda al municipi de Cales de Malavella (Selva) i que ja ha cremat unes 100 hectàrees de vegetació forestal (pi pinyer i alzina).

En aquests moments, únicament resta estabilitzar la meitat sud del flanc dret de l’incendi on s’està treballant de forma prioritària, és a dir, la part més propera a la zona del Llac del Cigne.

Hores d’ara, treballen al lloc de l’incendi un total de 53 dotacions terrestres i 16 mitjans aeris (5 avions de vigilància i atac, 2 helicòpters de comandament, 7 helicòpters bombarders i 2 hidroavions de vigilància i atac cedits pel Ministerio de Medio Ambiente). A més, també col·laboren amb els efectius dels Bombers, 6 dotacions de les ADF’s de la zona, 23 dels Mossos d’Esquadra i unitats del cos d’Agents Rurals

Cal destacar que, segons dades ja confirmades per part del Cos de Mossos d’Esquadra, hi ha hagut únicament 12 persones desallotjades de la urbanització can Tapiots. Aquesta urbanització és un carrer de cases, unes 10 aproximadament, i les persones han estat desallotjades de forma preventiva, però totes elles ja poden anar tornant als seus respectius habitatges.

Segons confirma el Servei Català de Trànsit, continua tallada la carreteres N-II al tram comprès entre el quilòmetre 694 i el 705, just a Riudellots de la Selva. Així, els vehicles que venen en direcció sud són desviats per l’autopista AP-7. La carretera GI-673 continua també tallada en ambdós sentits del quilòmetre 0 al 3. A més, també continua tallada la C-63 a Sils, en l’accés cap al N-II en sentit nord.

Cerdanyola del Vallès, 15 de juliol de 2005

18’00 hores