La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que a les 12,23 hores d’avui ha rebut un avís d’allau de neu al pic de la Carbassa, al terme municipal de Meranges (Cerdanya). Segons les primeres informacions, l’allau hauria sorprès un grup de 6 o 7 persones que sembla ser que practicaven esquí de muntanya, quedant un d’ells atrapat i mort.

Un cop rebut l’avís, bombers de la Generalitat ha enviat fins al lloc de l’accident, una zona propera al bosc de Meranges, un total de 4 vehicles de bombers i dos helicòpters amb membres del GRAE (Grup de Recolzament d’Activitats Especials). També s’han mobilitzat agents dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Civil.

Al cap de poca estona de produir-se l’allau, a les 12,51 hores, els companys han pogut localitzar la persona desapareguda i colgada per la neu, que es trobava inconscient i en parada cardio-respiratòria.

Una vegada l’helicòpter ha arribat al lloc dels fets, els bombers i serveis mèdics han atès i reanimat a la persona accidentada, que finalment ha mort allà mateix. Segons sembla es tracta d’un home, encara que no s’ha facilitat la identitat ni nacionalitat.

14’00 hores