Bombers

Allau a la Vall de Boí: ampliació de dades

query_builder   19 febrer 2007 14:00

event_note Nota de premsa

Allau a la Vall de Boí: ampliació de dades

Els Bombers de la Generalitat han evacuat a l’Espitau de Vielha les dues persones afectades per l’allau de la Vall de Boí d’aquest matí. Es tracta d’una dona i un home francesos.

Es tractava d’un grup de 12 persones que havien fet nit al refugi Ventosa i Calvell i que aquest matí havien començat a fer una travessa de muntanya amb raquetes, camí de la Punta Alta. Ja iniciada la ruta, l’allau ha afectat 5 d’aquestes persones. A dues les ha colgades sota la neu (l’home i la dona); i a les altres 3 les ha rebolcades però en cap cas no han quedat sota la neu. Aquestes 3 han quedat il·leses.

Els Bombers s’han atansat al lloc del sinistre amb l’helicòpter. Un cop immobilitzats els ferits, els han muntat en una llitera i els han pujat amb grua fins a l’helicòpter. Se’ls ha evacuat en 2 vols diferents. Primer se’ls ha dut a l’helisuperfície de Vielha e Mijaran, on s’ha fet el trànsfer cap a l’ambulància dels Pompièrs d’Aran, la qual ja ha evacuat els ferits a l’hospital de la capital aranesa. La dona podria estar ferida greu i ser derivada a un centre sanitari francès. Per la seva banda, l’home, Alain R., ha resultat ferit lleument.

Les altres persones, un total de 10 (incloses que les havien rodolat però que no havien quedat colgades), estan baixant de nou cap el refugi Ventosa i Calvell, amb la supervisió dels Bombers, per una ruta que els han traçat els mateixos Bombers.

Cerdanyola del Vallès, 19 de febrer de 2007

14’05 hores

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia