La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que, des de les 19’00 hores fins les 21’00 hores d’aquesta nit, els Bombers han rebut un total de 19 avisos relacionats directament amb les fortes ratxes de vent que encara afecten diversos punts del país. Recordar que entre les 23’00 i les 19’00 hores d’aquesta tarda, ja s’havien atès un total de 786 trucades per atendre emergències.

La distribució d’aquestes sortides per Regions d’Emergències ha estat la següent:

· RE Girona: 0

· RE Lleida: 0

· RE Tarragona: 4

· RE Terres de l’Ebre: 0

· RE Metropolitana Nord: 10

· RE Centre: 1

· RE Metropolitana Sud: 4

A hores d’ara, continuem destacant que dels serveis d’aquestes últimes hores no n’hi ha cap d’important. Les actuacions dels Bombers segueixen estant directament relacionades amb la retirades d’arbres i branques caigudes o a punt de caure a causa del vent, i la retirada també d’elements estructurals tant d’edificis (finestres, vidres, plaques, arrebossat façanes...) com de la via pública (fanals, cartells,...)

Per altra banda, aquesta tarda a les 17’19 hores, 4 dotacions dels bombers han hagut d’ajudar a traslladar un grup de persones incomunicades per la neu a les pistes de Boí Taüll, al Pont de Suert.

En total hi havia unes 150 persones, la majoria de les quals han estat evacuades per taxis i Mossos d’Esquadra. La resta, uns 35 treballadors de les pistes, han estat evacuats amb els vehicles dels bombers fins aproximadament les 19’30 hores. Cap de les persones traslladades havia resultat ferida, sinó que únicament s’ha realitzat aquest servei per precaució de cara a la circulació per carreteres amb presència de gel i neu. 

De cara a aquesta nit i demà, les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) indiquen que seguirà bufant el vent a diverses comarques de Catalunya, tot i que demà ja es concentraria principalment a les comarques de l’Alt i Baix Empordà, i també als Pirineus.

Davant aquesta situació de vent que persistirà, i el fort risc d’allaus del Pirineu, que està en el nivell 4 (fort), des del Centre d’Emergències de Catalunya es vol insistir en extremar les precaucions a l’hora d’anar a la muntanya, i especialment si es vol practicar esquí de muntanya.

21’10 hores