Bombers

Actualització de l'alerta del pla Neucat

query_builder   25 gener 2007 13:20

event_note Nota de premsa

Actualització de l'alerta del pla Neucat

La Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments informa que, amb base al darrer butlletí emès pel Servei Meteorològic de Catalunya (www.meteocat.net), s’ha actualitzat l’alerta del Pla d’Emergències per Nevades a Catalunya, Neucat. Així, des de les 13’00 hores d’avui, l’alerta està activa en les següents comarques:

Alt Camp, Baix Camp, Baix Ebre, Conca de Barberà, Garrigues, Montsià, Priorat, Ribera d’Ebre, Segrià, Terra Alta, Alt Penedès, Anoia, Baix Llobregat, Baix Penedès, Barcelonès, Garraf, Maresme, Noguera, Pla d’Urgell, Segarra, Tarragonès, Urgell, Vallès Occidental i Vallès Oriental.

En aquestes comarques, i segons el butlletí del Servei Meteorològic de Catalunya, es poden acumular gruixos de neu superiors als 2 centímetres en cotes superiors als 300 metres, tot i que en algunes d’elles, els gruixos poden ser superiors als 10 centímetres (Baix Camp, Baix Ebre, Montsià, Priorat, Ribera d’Ebre, Terra Alta, Alt Camp, Alt Penedès, Baix Penedès, Conca de Barberà, Garrigues i Segrià).

Davant d’aquesta predicció, el Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació Ciutadana recorda que cal tenir sempre presents les següents recomanacions:

1.- cal fer seguiment de les condicions meteorològiques a través dels mitjans de comunicació, així com dels consells de les autoritats que es puguin derivar d’aquest episodi de fred i de neu,

2.- cal extremar les precaucions en cas d’haver d’agafar el cotxe i circular per les comarques afectades per aquesta activació. Si us hi heu de desplaçar, i abans d’iniciar qualsevol trajecte, informeu-vos de les rutes a seguir, i de l’estat de la xarxa viària a través de:

 - telèfon d’informació ciutadana, 012

 - web del Servei Català de Trànsit: www.gencat.net/transit

 - portal de la mobilitat:  www.mobilitat.net

- el web www.cat365.net, en què també podreu conèixer les prediccions meteorològiques,

3.- trucar al telèfon 112 per a qualsevol tipus d’emergència,

4.- en cas de trobar neu i gel a la calçada cal conduir amb suavitat, no frenar bruscament i reduir la velocitat, o fins i tot seguir les marques deixades pels altres cotxes, per evitar que el vehicle rellisqui. També convé augmentar la distància de seguretat, ja que es necessita més espai per frenar, i no avançar a la resta de vehicles,

Cerdanyola del Vallès, 25 de gener de 2007

13’20 hores

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia