D’acord amb el darrer butlletí del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC, www.meteocat.com), la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments manté activada la fase d’alerta del Pla d’Emergències per Nevades a Catalunya, Neucat.

Fins a les 01.00 hores, el pla es manté activat en 7 comarques catalanes. A  l’Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà i la Val d’Aran, on segons les previsions de l’SMC és molt probable que s’acumulin gruixos de neu de més de 2 centímetres en cotes superiors als 500 metres. També es manté activada l’alerta del Neucat a les comarques de l’Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Jussà i el Ripollès, on aquesta previsió és probable.

A partir de les 01.00 hores d’aquesta matinada i fins les 01.00 hores de la matinada del dijous 22 de març, l’activació s’amplia fins a 8 comarques catalanes. Segons el darrer butlletí de l’SMC és MOLT PROBABLE que s’acumulin gruixos de neu de més de 2 cm a cotes superiors als 500 metres, a les comarques de l’Alt Ribagorça, el Pallars Sobirà i la Val d’Aran. D’altra banda, és PROBALBE que s’acumulin aquests gruixos de neu a les comarques de l’Alt Empordà, l’Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Jussà i el Ripollès.

Segons informacions del Servei Català de Trànsit, en aquests moments, a causa de la neu, estan tallades les següents carreteres: la BV-4024 a Bagà, la BV-4031 a Castellar de n’Hug, l’accés al Pla de Beret (C-142b) i al Port de la Bonaigua (C-28). A més, és necessari circular amb cadenes en 21 carreteres catalanes, i en 5 d’aquestes està restringida la circulació als vehicles de 3a categoria. Podeu consultar la informació de les incidències viàries al web: www.gencat.net/transit

Davant d’aquesta previsió, el Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació Ciutadana recorda que:

  cal fer seguiment de les condicions meteorològiques a través dels mitjans de comunicació.

  si heu d’agafar el cotxe i desplaçar-vos per qualsevol de les comarques que es poden veure afectades per la neu, cal que feu seguiment de l’estat de la xarxa viària a través de:

 - telèfon d’informació ciutadana, 012

 - web del Servei Català de Trànsit: www.gencat.net/transit

 - portal de la mobilitat:  www.mobilitat.net

- el web www.cat365.net, en què també podreu conèixer les prediccions meteorològiques,

 trucar al telèfon 112 per a qualsevol tipus d’emergència,

Cerdanyola del Vallès, 20 de març de 2007

22.20 hores