Bombers

Actualització de la fase d'alerta del pla Neucat

query_builder   20 març 2007 22:20

event_note Nota de premsa

Actualització de la fase d'alerta del pla Neucat

D’acord amb el darrer butlletí del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC, www.meteocat.com), la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments manté activada la fase d’alerta del Pla d’Emergències per Nevades a Catalunya, Neucat.

Fins a les 01.00 hores, el pla es manté activat en 7 comarques catalanes. A  l’Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà i la Val d’Aran, on segons les previsions de l’SMC és molt probable que s’acumulin gruixos de neu de més de 2 centímetres en cotes superiors als 500 metres. També es manté activada l’alerta del Neucat a les comarques de l’Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Jussà i el Ripollès, on aquesta previsió és probable.

A partir de les 01.00 hores d’aquesta matinada i fins les 01.00 hores de la matinada del dijous 22 de març, l’activació s’amplia fins a 8 comarques catalanes. Segons el darrer butlletí de l’SMC és MOLT PROBABLE que s’acumulin gruixos de neu de més de 2 cm a cotes superiors als 500 metres, a les comarques de l’Alt Ribagorça, el Pallars Sobirà i la Val d’Aran. D’altra banda, és PROBALBE que s’acumulin aquests gruixos de neu a les comarques de l’Alt Empordà, l’Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Jussà i el Ripollès.

Segons informacions del Servei Català de Trànsit, en aquests moments, a causa de la neu, estan tallades les següents carreteres: la BV-4024 a Bagà, la BV-4031 a Castellar de n’Hug, l’accés al Pla de Beret (C-142b) i al Port de la Bonaigua (C-28). A més, és necessari circular amb cadenes en 21 carreteres catalanes, i en 5 d’aquestes està restringida la circulació als vehicles de 3a categoria. Podeu consultar la informació de les incidències viàries al web: www.gencat.net/transit

Davant d’aquesta previsió, el Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació Ciutadana recorda que:

  cal fer seguiment de les condicions meteorològiques a través dels mitjans de comunicació.

  si heu d’agafar el cotxe i desplaçar-vos per qualsevol de les comarques que es poden veure afectades per la neu, cal que feu seguiment de l’estat de la xarxa viària a través de:

 - telèfon d’informació ciutadana, 012

 - web del Servei Català de Trànsit: www.gencat.net/transit

 - portal de la mobilitat:  www.mobilitat.net

- el web www.cat365.net, en què també podreu conèixer les prediccions meteorològiques,

 trucar al telèfon 112 per a qualsevol tipus d’emergència,

Cerdanyola del Vallès, 20 de març de 2007

22.20 hores

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia