D’acord amb el darrer butlletí del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments manté activada la fase d’alerta del Pla d’Emergències per Nevades a Catalunya, Neucat.

L’activació es manté en aquelles comarques en què, segons les prediccions de l’SMC, és MOLT PROBABLE i PROBABLE que fins a les 01.00 hores d’aquesta matinada s’acumulin gruixos de neu de més de 5 centímetres en cotes superiors als 600 metres.

Les comarques afectades segons el grau de probabilitat són:

MOLT PROBABLE: Val d’Aran

PROBABLE: Alt Urgell, Alta Ribagorça, Cerdanya, Pallars Jussà i Pallars Sobirà

A partir de les 01.00 hores d’aquesta propera matinada i fins les 01.00 hores de la matinada de dimecres 21 de març, també es manté activada l’alerta del pla Neucat en aquelles comarques en què és MOLT PROBABLE i PROBABLE que s’acumulin gruixos de neu de més de 2 cm a cotes superiors als 500 metres:

MOLT PROBABLE: Val d’Aran

PROBABLE: Alta Ribagorça i Pallars Sobirà

Segons aquestes prediccions, a la Val d’Aran, i a l’extrem nord del Pallars Sobirà i de l’Alta Ribagorça, les precipitacions seran continuades. A la resta de les comarques seran intermitents i disperses.

Segons informacions del Servei Català de Trànsit, a causa de la neu és obligatori l’ús de cadenes a l’accés del Pla de Beret (C-142b), i a la carretera C-28 al Port de la Bonaigua, a Alt Àneu i a Vielha i Mijaran. Al túnel de Vielha està restringida la circulació dels vehicles de 3a categoria.

Davant d’aquesta previsió, el Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació Ciutadana recorda que:

  cal fer seguiment de les condicions meteorològiques a través dels mitjans de comunicació.

  si heu d’agafar el cotxe i desplaçar-vos per qualsevol de les comarques que es poden veure afectades per la neu, cal que feu seguiment de l’estat de la xarxa viària a través de:

 - telèfon d’informació ciutadana, 012

 - web del Servei Català de Trànsit: www.gencat.net/transit

 - portal de la mobilitat:  www.mobilitat.net

- el web www.cat365.net, en què també podreu conèixer les prediccions meteorològiques,

 trucar al telèfon 112 per a qualsevol tipus d’emergència,

Cerdanyola del Vallès, 19 de març de 2007

21.10 hores