El Centre d’Emergències de Catalunya, i en base al darrer butlletí emès pel Servei Meteorològic de Catalunya (www.meteocat.com), ha realitzat una actualització de les comarques afectades per l’activació del Pla d’Emergències per Nevades a Catalunya.

D’una banda, entre les 7 d’aquest vespre, i la 1 de la propera matinada, es poden produir gruixos de neu de més de 2 cm a  cotes superiors als 500 metres. En aquesta franja horària, és molt probable que nevi a les comarques de l’Alt Empordà, la Garrotxa i el Ripollès. A les comarques del Berguedà, la Cerdanya, el Gironès, Osona, el Pla de l’Estany i la Selva és probable que es produeixin precipitacions en forma de neu.

A partir d’aquesta hora (a la una de la matinada, aproximadament), la cota a on es podran produir precipitacions de neu baixarà als 200 metres, per la qual cosa l’alerta del pla Neucat també afectarà les comarques de l’Alt i el Baix Penedès, l’Anoia, el Bages, el Baix Empordà, el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Garraf, el Maresme, el Solsonès, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental.

 D’acord amb aquestes previsions, la Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil vol recordar que:

cal fer el seguiment de l’evolució meteorològica a través dels mitjans de comunicació. cal evitar els desplaçaments llargs i innecessaris a les zones afectades per la neu. davant la possibilitat que us pugueu trobar plaques de gel a la carretera, cal que seguiu les següents recomanacions:  conduir amb suavitat, no frenar bruscament, reduir la velocitat per facilitar l’adherència i evitar lliscaments, augmentar la distància de seguretat, seguir les roderes o empremtes deixades per altres vehicles, no avançar si no és necessari, i portar les cadenes per si són necessàries. Les distàncies de frenada en gel poden  augmentar fins a deu vegades. si us heu de desplaçar, i abans d’iniciar qualsevol trajecte, informeu-vos de les rutes a seguir, i de l’estat de la xarxa viària a través de

telèfon d’informació ciutadana, 012

web del Servei Català de Trànsit: www.gencat.net/transit

portal de la mobilitat: www.mobilitat.net

el web www.cat365.net, en què també podreu conèixer les prediccions meteorològiques.

cal que truqueu al telèfon 112 per a qualsevol tipus d’emergència.

Recordem que l’alerta del Pla Neucat ha estat activada a les 11’45 hores d’aquest matí.

Cerdanyola del Vallès, 26 de gener de 2006, 20’00 hores