Bombers

Activada l'alerta del Plaseqta per una petita fuita d'òxid de propilè a Dow Chemical, a Tarragona

query_builder   30 novembre 2006 10:47

event_note Nota de premsa

Activada l'alerta del Plaseqta per una petita fuita d'òxid de propilè a Dow Chemical, a Tarragona

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que, a les 10’10 hores, ha activat el Pla d’Emergències del Sector Químic de Tarragona (Plaseqta) en fase d’alerta per una fuita d’òxid de propilè en les instal·lacions de Dow Chemical, a Tarragona.

Els Bombers han estat informats a les 09’40 hores, per part de l’empresa, que s’havia produït una petita fuita, de 25 kilos d’aquest producte dins el recinte de la firma. La fuita s’ha produït (per causes que es encara es desconeixen) per una brida d’una canonada que connecta la planta amb la terminal de l’empresa, en una zona propera a la via del tren. Com a mesura preventiva, s’ha tallat durant poc més de 20 minuts el trànsit ferroviari entre Tarragona i València (entre les 09’58 i les 10’22 hores). No s’ha hagut de fer cap evacuació.

La situació, hores d’ara, està totalment controlada. S’han tancat totes les vàlvules que nodreixen de producte la canonada, per tal de tallar el petit degoteig d’òxid de propilè que hi havia. Cap persona no ha resultat ferida com a conseqüència d’aquest sinistre. Hi treballa, junt a dotacions de bombers del Parc Químic, una dotació dels Bombers de la Generalitat. Tant Bombers com tècnics de l’empresa esperen poder desactivar l’alerta al llarg dels propers minuts.

10’45 hores

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia