Bombers

Actualització de l'Emergència del Pla Neucat

query_builder   22 febrer 2005 14:30

event_note Nota de premsa

Actualització de l'Emergència del Pla Neucat

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que Bombers de la Generalitat no han hagut d’atendre, fins al moment, cap emergència provocada per la neu que cau a les demarcacions de Lleida i Tarragona i les Terres de l’Ebre.

La neu, en aquests moments, és més intensa a ponent. Per això, Bombers fan rutes preventives i d’inspecció per les carreteres de la demarcació. Segons informa el Servei Català de Trànsit, hores d’ara la situació és normal a l’AP-2. Per aquesta raó, en aquesta via ja és permès que hi circulin els camions fins a l’Aragó.

A l’A-2, la via, en els carrils en sentit Aragó, està totalment tallada a la circulació de l’Alcarràs. Cal circular amb cadenes a la C-28, entre els quilòmetres 37 i 49,5. El Servei Català de Trànsit també informa que, tot i no haver restriccions, hi ha neu a la calçada de 3 vies: l’AP-7, a l’alçada de Camarles (entre els quilòmetres 317 i 335), la N-420, a Gandesa (entre els punts 782 i 796) i la C-221, a Batea (entre els punts quilomètrics 58 i 75). Tota aquesta informació es pot consultar in situ a través del web del Servei Català de Trànsit, www.gencat.net/transit .

Davant aquesta situació, la Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil i el Servei Català de Trànsit recorden que:

- En cas de trobar neu i gel a la calçada cal conduir amb suavitat, no frenar bruscament i reduir la velocitat, o fins i tot seguir les marques deixades pels altres cotxes, per evitar que el vehicle rellisqui. També convé augmentar la distància de seguretat, ja que es necessita més espai per frenar i no avançar a la resta de vehicles.

- D’altra banda, per tal de fer front a eventuals situacions meteorològiques adverses és convenient:

 · Disposar de cadenes, llanterna i manta de viatge al vehicle

· Comprovar l’estat dels frens, els pneumàtics i els llums del vehicle

· Portar el dipòsit ple i reposar el líquid anticongelant

- Els usuaris tenen a la seva disposició informació actualitzada de la situació a les vies mitjançant:

· Mitjans de comunicació,

· Telèfon d’informació del trànsit 012,

· Internet.- http://www.gencat.net/transit,

· Telèfon mòbil amb tecnologia wap.- http://wap.gencat.ent/transit ,

· Panells informatius de l’SCT i de les concessionàries d’autopistes.

Cerdanyola del Vallès, 22 de febrer de 2005

14’35 hores

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia