La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que els Bombers de la Generalitat han rebut, des de les 20.00 hores d’ahir al vespre i fins les 09.00 hores d’aquest matí, un total de 68 avisos relacionats amb la pluja. Cal dir que, de tots aquests avisos, 35 es van rebre entre les 20.00 hores i les 21.00 hores a la demarcació de Lleida.

Per regions d’emergències el número d’avisos és el següent:

RE Girona: 7

RE Lleida: 46

RE Metropolitana Nord: 10

RE Centre: 0

RE Metropolitana Sud: 5

RE Terres de l’Ebre: 0

Cal destacar que en la majoria de serveis els Bombers han estat requerits per atendre petites inundacions en baixos, garatges, algun forat de l’ascensor, i acumulacions d’aigua a la via pública. En menor mesura, els Bombers també han hagut de fer inspeccions i revisions de façanes, on en alguns casos l’aigua de la pluja els ha fet caure part de l’arrebossat. Cal dir que, en cap d’aquest serveis cap persona ha resultat ferida.

Tan sols cal destacar una actuació d’aquesta matinada a Mollet del Vallès (Vallès Oriental). Els Bombers de la Generalitat han estat alertats a les 00.52 hores que la façana d’un edifici situat al carrer Pompeu Fabra número 3, havia quedat afectada a causa d’un llamp. Una dotació del parc de Bombers de Mollet ha pogut comprovar que els danys havien estat lleus. Després de fer una inspecció de la façana i retirar-ne algunes peces de marbre i algun tros de l’arrebossat, s’ha balisat la zona.

09.15 hores