La Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments ha activat a les 14.00 hores la fase d’alerta del Pla d’Emergències per Nevades a Catalunya, Neucat, en 9 comarques del país.

Aquesta activació es fa en aquelles comarques on, segons el darrer butlletí del Servei Meteorològic de Catalunya, és MOLT PROBABLE i PROBABLE que, entre les 19’00 hores d’avui i les 19.00 hores de demà diumenge, s’acumulin gruixos de neu superiors als 20 centímetres en cotes superiors als 1.200 metres.

Les comarques afectades, segons el grau de probabilitat són:

MOLT PROBABLE: Berguedà i Ripollès

PROBABLE: Alt Urgell, Alta Ribagorça, Cerdanya, Pallars Jussà, Pallars SObirà, Solsonès i Val d’Aran

Segons aquestes prediccions, al llarg de la tarda de dissabte la cota de neu baixarà fins els 1.200 metres i es mantindrà durant tot el diumenge, malgrat que, esporàdicament, la cota podria baixar fins els 900 metres en moment de xàfec.

Segons informacions del Servei Català de Trànsit, hores d’ara és obligatori l’ús de cadenes per circular per les carreteres L-501, per accedir a les pistes de Boí-Taüll, a la N-152, a Toses, i a Castellar de n’Hug, a la carretera BV-4031. A causa de la neu, a més, hi ha tallada la circulació de la carretera BV-4024 cap a Bagà-Coll de Pal.

Davant d’aquesta predicció, el Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació Ciutadana recorda que:

  •   cal fer seguiment de les condicions meteorològiques a través dels mitjans de comunicació.
  • si heu d’agafar el cotxe i desplaçar-vos per qualsevol de les comarques que es poden veure afectades per la neu, cal que feu seguiment de l’estat de la xarxa viària a través de:

 - telèfon d’informació ciutadana, 012

 - web del Servei Català de Trànsit: www.gencat.net/transit

 - portal de la mobilitat:  www.mobilitat.net

- el web www.cat365.net, en què també podreu conèixer les prediccions meteorològiques,

  •  trucar al telèfon 112 per a qualsevol tipus d’emergència,

Cerdanyola del Vallès, 17 de febrer de 2007

14.15 hores