La Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments ha activat a les 13.41 hores, la fase d’alerta del Pla d’emergències per nevades a Catalunya (Neucat).

Aquesta activació s’ha produït a causa de les precipitacions en forma de neu  caigudes a la comarca de Val d’Aran.

Davant d’aquesta predicció, el Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació Ciutadana recorda que cal tenir sempre presents les següents recomanacions:

 cal fer seguiment de les condicions meteorològiques a través dels mitjans de comunicació, així com dels consells de les autoritats que es puguin derivar d’aquest episodi de fred i de neu,

 cal extremar les precaucions en cas d’haver d’agafar el cotxe i circular per les comarques afectades per aquesta activació. Si us hi heu de desplaçar, i abans d’iniciar qualsevol trajecte, informeu-vos de les rutes a seguir, i de l’estat de la xarxa viària a través de:

 - telèfon d’informació ciutadana, 012

 - web del Servei Català de Trànsit: www.gencat.net/transit

 - portal de la mobilitat:  www.mobilitat.net

- el web www.cat365.net, en què també podreu conèixer les prediccions meteorològiques,

 trucar al telèfon 112 per a qualsevol tipus d’emergència,

 en cas de trobar neu i gel a la calçada cal conduir amb suavitat, no frenar bruscament i reduir la velocitat, o fins i tot seguir les marques deixades pels altres cotxes, per evitar que el vehicle rellisqui. També convé augmentar la distància de seguretat, ja que es necessita més espai per frenar, i no avançar a la resta de vehicles,

Cerdanyola del Vallès, 1 de maig de 2007          

13.50  hores