La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que amb base a la situació  meteorològica per neu i pluja que encara hi ha arreu del territori i que es preveu durant tot el dia d’avui, es manté la fase d’Emergència-2 del pla Neucat i la fase d’alerta del pla Inuncat.

Segons el Servei Català del Trànsit, les principals incidències viàries que hi ha, hores d’ara, a causa de la neu són:

· AP-2 : tallada per a tots els vehicles entre la Bisbal del Penedès i Soses

· N-340: tallada a l’Ordal per a tots els vehicles

· C-25: entre Sant Pere Sallavinera i Cervera, tallada per a tots els vehicles

· A2: entre Esparreguera i Tàrrega, restringit el trànsit als vehicles de 3a categoria i obligació de l´’us de cadenes per a turismes

· C-14: tallada per a tots els vehicles a Alcover

Pel que fa als Bombers de la Generalitat, des la matinada fins ara, han hagut d’atendre una seixantena d’avisos per a retirar arbres i branques caigudes, que en cap cas hi ha hagut danys personals. A banda, també han realitzat algunes assistències a vehicles aturats per la neu i rutes preventives per la xarxa viària.

Pel que fa a les últimes hores, les precipitacions en forma de neu encara estan afectant en comarques de la banda més occidental de la Catalunya Central, el Prepirineu i Pirineu.

Des del Centre d’Emergències de Catalunya, es vol insistir en que cal evitar realitzar desplaçament a les zones afectades per la neu si no és del tot indispensable. En qualsevol cas, cal informar-se abans de realitzar qualsevol trajecte i especialment, fer-ho amb les garanties que el vehicle està en perfecte estat i equipat amb el necessari (cadenes, combustible,...).

D’altra banda, i per aquelles zones afectades per la pluja, cal que també s’hi mantinguin les màximes precaucions, disminuint la velocitat i augmentant la distància de seguretat, perquè s’hi poden acumular bassals que poden dificultar la conducció i a la vegada alentir la frenada a causa de l’asfalt lliscant. 

8’00 hores