La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que, ateses les últimes  informacions rebudes del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) es manté la fase d’alerta del pla especial per Inundacions a Catalunya (Inuncat), ja que en les properes hores encara es poden produir xàfecs localment amb tempesta en algunes comarques del terç sud de Catalunya. Malgrat tot, les previsions indiquen que les precipitacions tendiran a disminuir.

Així dons, segons aquest darrer comunicat del SMC, les comarques en què encara es poden produir pluges superiors a 20 mm en 30 minuts, fins a les 01’00 hores de la propera matinada, són: Baix Camp, Baix Ebre, Montsià, Priorat, Ribera d’Ebre, Tarragonès i Terra Alta. A partir d’aleshores, la probabilitat de precipitacions disminuirà.

Amb base a l’alerta del pla Inuncat, la Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil vol recordar les següents recomanacions:

- Fer seguiment de l’evolució meteorològica a través dels mitjans de comunicació.

- Si heu d’agafar el cotxe, prèviament cal informar-se  de l’estat de la xarxa viària.

- En cas de conducció, cal fer-ho amb suavitat, no frenar bruscament i reduir la velocitat, per evitar que el vehicle rellisqui. També convé augmentar la distància de seguretat, perquè es necessita més espai per frenar, i no avançar a la resta de vehicles.

- Recordar, a més, que l’asfalt pot relliscar des de les primeres gotes de pluja.

- Evitar circular o apropar-se tan amb vehicles com a peu, en llocs on pugui haver acumulació d’aigua, així com rieres i torrents davant la possibilitat de crescuda sobtada del nivell de l’aigua.

Per a qualsevol emergència trucar al telèfon únic d’emergències 112.

Cal destacar que Bombers de la Generalitat, durant aquesta tarda no han hagut d’atendre problemes relacionats amb les pluges registrades fins el moment.

20’00 hores