La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que Bombers de la Generalitat treballen en aquests moments amb 74 dotacions terrestres en el foc forestal de Vandellòs – l’Hospitalet de l’Infant (Baix Camp). Pel que fa als mitjans aeris, treballen en la zona 2 avions de vigilància i atac i 2 hidroavions, que han arribat des de la base madrilenya de Torrejón de Ardoz. Els altres mitjans aeris que s’hi havia destinat (2 helicòpters de comandament, 1 helicòpter bombarder i 1 avió de vigilància i atac amfibi arribat de Castelló) no han pogut treballar per culpa del vent que bufa a la zona.

Les flames avancen amb més lentitud que no pas ahir. Des de l’inici de l’incendi, ahir, s’han estès per les carenes de la zona afectada. Bombers treballen per poder encerclar totalment el foc, impedir que creixi el perímetre d’afectació i reduir la intensitat de les flames. En aquests moments, el foc encara continua actiu i la superfície afectada és de 1200 hectàrees, tot i que dins d’aquest perímetre hi ha àrees que no s’han cremat.

No hi ha hagut cap persona ferida, com a conseqüència del foc. Tots els evacuats han pogut tornar a lloc i no hi ha cap via de comunicació tallada, ni rodada ni fèrria.

Continua activada l’emergència 1 del pla d’Incendis Forestals de Catalunya, Infocat.

11’15 hores