Bombers

Activada l'emergència 1 del pla INFOCAT per l'incendi a Castellnou de Bages

Com a mesura preventiva, s'han confinat 195 persones

query_builder   18 juliol 2005 16:04

event_note Nota de premsa

Activada l'emergència 1 del pla INFOCAT per l'incendi a Castellnou de Bages

Com a mesura preventiva, s'han confinat 195 persones

Bombers de la Generalitat continua treballant en les tasques d’extinció de l’incendi que, des d’aquest migdia, afecta el municipi de Castellnou de Bages (Bages). La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil ha activat, a les15’45 hores, la fase d’emergència 1 del Pla especial per Incendis Forestals a Catalunya (INFOCAT).

Fins a la zona afectada pel foc s’hi han desplaçat un total de 45 dotacions terrestres i 15 mitjans aeris (2 helicòpters de comandament, 8 bombarders i 5 avions de vigilància i atac). L’incendi hauria començat prop de la urbanització de la Figuerola i avança en direcció nord-est per l’entrada del vent de ponent. Aquesta zona ja hauria estat afectada per un altre incendi forestal l’any 1994, i per tant, la vegetació afectada és regenerada de pi blanc i matoll.

Segons les primeres informacions que han arribat al Centre d’Emergències de Catalunya, un total de 20 nens de la casa de colònies de la Figuerola han estat evacuats preventivament i temporalment a la casa de colònies “Don Bosco” de Castellnou de Bages, on també hi havia 175 persones. Així, com a mesura preventiva s’ha confinat a les 195 persones que, hores d’ara, hi ha en aquesta casa de colònies.

Cerdanyola del Vallès, 18 de juliol de 2005

16’00 hores

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia