La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que els Bombers de la Generalitat han treballat aquesta tarda en el rescat d’un parapentista accidentat a Àger, que participava en una de les proves de l’Open Britànic 2006 d’aquest esport.

Els Bombers han estat alertats a les 13’58 hores. Gordon M., escocès de 43 anys, ha col·lidit contra la paret sud del Montsec, a la zona de l’ermita del Colobó. Com a conseqüència del xoc, el parapentista ha caigut en un replà de la muntanya, a uns 200 metres del fons de la muntanya. El parapent, que hi ha quedat travat en un arbust, ha impedit que caigués del replà.

Els Bombers de la Generalitat s’hi han desplaçat amb 2 dotacions i 1 helicòpter, el qual ha traslladat un membre del Grup de Recolzament d’Activitats Especials (GRAE) fins al lloc on es trobava l’accidentat. Un cop han accedit a ell, se li han donat les primeres atencions mèdiques: se li han immobilitzat la cama, amb una fèrula, i la columna vertebral, amb un matalàs de buit. Posteriorment, se l’ha muntat en una llitera, que ha estat muntada en l’helicòpter, a 30 metres d’alçada, mitjançant la grua. Posteriorment, la grua ha hissat el material de l’home accidentat i, en darrera instància, el bomber que havia fet el rescat.

La víctima ha estat evacuada amb l’aeronau cap a l’Hospital Comarcal del Pallars, a Tremp. L’home tenia possible fractura de cama i braç drets i es queixava de cops a l’esquena.

16’47 hores