Els Bombers de la Generalitat, des de les 12.00 hores i fins a les 14.00 hores han realitzat un total de 44 actuacions relacionades amb les pluges (el total acumulat fins ara és de 1.512). La majoria d’aquestes han estat ateses al camp de Tarragona i a les comarques de Girona (Alt Empordà i Baix Empordà, bàsicament), on, a banda d’atendre petites inundacions a habitatges, garatges i carrers, també s’han realitzat vàries sortides per tal de revisar punts inundables.

Les sortides des de les 12.00 hores i fins les 14.00 hores per regions són les següents:

Regió d’Emergències de Girona: 18 

Regió d’Emergències de Lleida: 0    

Regió d’Emergències de Tarragona: 13   

Regió d’Emergències de Terres de l’Ebre: 2  

Regió Metropolitana Nord: 8    

Regió Metropolitana Sud: 3     

Regió d’Emergències Centre: 0 

Amb l’acumulació de pluges generalitzades que estan afectant especialment Girona i Tarragona es preveu que, amb les pluges que encara hi poden haver, puguin comportar problemes a les rieres per possibles desbordaments. Així mateix, altres zones  vulnerables del litoral, com el Maresme, que queden inundades quan hi ha pluges fortes, també es podrien veure sorpreses per crescudes sobtades de les rieres.  Per això, la Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil vol recordar les següents recomanacions:

- Evitar circular o apropar-se tan amb vehicles com a peu, en llocs on pugui haver acumulació d’aigua, així com rieres i torrents davant la possibilitat de crescuda sobtada del nivell de l’aigua.

- Fer seguiment de l’evolució meteorològica a través dels mitjans de comunicació.

- Si heu d’agafar el cotxe, prèviament cal informar-se  de l’estat de la xarxa viària.

- En cas de conducció, extremar al màxim les precaucions: no frenar bruscament i reduir la velocitat per evitar que el vehicle rellisqui. També convé augmentar la distància de seguretat, perquè es necessita més espai per frenar en cas de pluja.

Per a qualsevol emergència trucar al telèfon únic d’emergències 112.

14.30 hores