Des de les 18.00 hores a les 20.00 hores, els Bombers de la Generalitat han hagut d’efectuar un total de 12 sortides relacionades amb la pluja, de les quals no n’hi ha cap de rellevant. En el dia d’avui s’han efectuat doncs fins al moment un total de 212 actuacions, que sumades al total d’aquest període de pluges són 1.558.

Les sortides des de les 18.00 hores fins les 20.00 hores per regions són les següents:

Regió d’Emergències de Girona: 3 

Regió d’Emergències de Lleida: 2    

Regió d’Emergències de Tarragona: 4   

Regió d’Emergències de Terres de l’Ebre: 0  

Regió Metropolitana Nord: 2   

Regió Metropolitana Sud: 0     

Regió d’Emergències Centre: 1 

Recordar que segons les últimes prediccions del Servei Meteorològic de Catalunya, les precipitacions poden seguir afectant qualsevol punt de Catalunya, sobretot de cara a aquesta nit i matinada, tot i que és més probable que les precipitacions es moguin cap al nord i est del país.

Demà divendres seguirà la possibilitat que es produeixin pluges intenses, centrades a la meitat est del país, especialment al litoral i prelitoral. Aquestes podran ser d’intensitat forta i, localment, en 24 hores, es podran acumular més 100 mm d’aigua.

En aquest sentit, el Centre d’Emergències de Catalunya segueix mantenint activada la fase d’alerta del pla d’emergències per inundacions a Catalunya (Inuncat), així com també el pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Tarragona (Plaseqta) a la zona del polígon sud de Tarragona,  i el pla especial d’emergències per contaminació marina a Catalunya (Camcat ).

Des de la Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil es vol insistir en les següents recomanacions:

- Evitar circular o apropar-se tan amb vehicles com a peu, en llocs on pugui haver acumulació d’aigua, així com rieres i torrents davant la possibilitat de crescuda sobtada del nivell de l’aigua.

- Fer seguiment de l’evolució meteorològica a través dels mitjans de comunicació.

- Si heu d’agafar el cotxe, prèviament cal informar-se  de l’estat de la xarxa viària.

- En cas de conducció, extremar al màxim les precaucions: no frenar bruscament i reduir la velocitat per evitar que el vehicle rellisqui. També convé augmentar la distància de seguretat, perquè es necessita més espai per frenar en cas de pluja.

Per a qualsevol emergència trucar al telèfon únic d’emergències 112.

20.30 hores