Els Bombers de la Generalitat han realitzat aquest matí, des de les 06.00 hores fins a les 13.00 hores, un total de 28 actuacions, la majoria d’elles relacionades amb serveis pendents de les pluges d’aquests dies. El total de sortides durant tot aquest període de pluges ha estat doncs, fins al moment, de 1.628 sortides.

Per regions, des de les 06.00 hores fins a les 13.00 hores, és de:

- Regió d’emergències de Girona: 9 (la majoria a la comarca de l’Alt Empordà, a les poblacions de Llançà i Castelló d’Empúries)

- Regió de Lleida: 3

- Regió de Tarragona: 8 (especialment a les poblacions de Reus, Salou i Vila-seca)

- Regió Terres de l’Ebre: 0

- Regió metropolitana Nord: 6 (especialment a la comarca del Vallès Occidental)

- Regió centre: 0

- Regió metropolitana sud: 2

L’únic servei destacat del matí ha estat una esllavissada de pedres d’un mur de contenció a la urbanització Canyelles i l’Almadrava, de Roses, que ha afectat les terrasses i jardins de 6 cases unifamiliars.

L’avís d’aquest servei ha tingut lloc a les 07.48 del matí a l’avinguda Pacheco d’aquesta urbanització. L’estructura d’aquestes cases no ha resultat afectada, sinó que les pedres del mur han anat a parar únicament als jardins. Tot i així s’ha decidit desallotjar per precaució a unes 7 persones, de les quals se n’ha fet càrrec policia local i es desconeix si podran tornar avui a casa seva. Bombers ha treballat en aquest servei durant 3 hores amb 2 dotacions, que han ajudat en el desallotjament i han retirat les pedres que podien suposar algun perill per a la població.

Segons ha informat Renfe, hi ha una via de tren tallada entre Sant Miquel de Fluvià i Flaçà, a Girona; i segueix també tallada la línia de Salou i Tarragona, que es preveu es pugui obrir aquesta tarda.

D’altra banda, i segons ha informat el Servei català de Trànsit, segueixen estant afectades per la pluja i les esllavissades un total de 7 carreteres catalanes, totes elles a la demarcació de Girona i Tarragona.

Recordar també que la Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil ha desactivat a les 10.45 hores l’alerta del Plaseqta, i a les 11.20 hores el pla Camcat. Tot i així, es segueix mantenint activada la fase d’alerta de l’Inuncat.

13.40 hores