Aquest matí, els consellers de Treball i Indústria, Josep Maria Rañé, i d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació, Carles Solà; el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Casas; el president de la Fundació Barcelona Media i rector de la Universitat Pompeu Fabra, Josep Joan Moreso, i el Director de la Fundació Barcelona Media, Vicente López, han presentat el projecte del nou Centre Tecnològic Barcelona Media. El nou centre, que passarà a formar part de la Xarxa de Centres Tecnològics de la Generalitat, estarà ubicat al Parc Barcelona Media, dins el districte 22@.

El Conseller Rañé, en la seva intervenció, ha destacat que "es tracta del primer Centre Tecnològic a nivell de tot l’Estat, que dóna servei exclusiu a totes les àrees que integren la indústria dels Media".

Rañé també ha fet referència al fet que el Centre passarà a formar part de la Xarxa de Centres Tecnològics del Departament de Treball i Indústria. Segons el Conseller, "aquesta iniciativa de fomentar Centres Tecnològics a nivell de tot el territori català té el seu orígen en l’Acord Estratègic per a la Internacionalització, la Qualitat de l’Ocupació i la Competitivitat de l’Economia Catalana".

El Departament de Treball i Indústria ha fet una aportació al Centre Tecnològic Barcelona Media de 2 milions d’EUR en dos anys (2005 i 2006) —la inversió prevista a l’Acord Estratègic pel període 2005-2008 per la creació d’aquests nous centres tecnològics és de 46 milions d’EUR.

El Conseller ha acabat la seva intervenció destacant la participació, en aquest projecte, de les Administracions Públiques, les Universitats i les empreses privades. Segons Rañé "per poder avançar tant a nivell econòmic com social, és necessari crear instruments que canalitzin la coincidència d’interessos".