La Fundació Privada - Centre Tecnològic per a la Indústria Aeronàutica i de l’Espai (CTAE) ha signat avui un conveni marc de collaboració amb el Instituto Nacional de Técnica Aeroespacial Esteban Terradas (INTA)L’objectiu de l’acord és fomentar la cooperació en projectes d’investigació i de desenvolupament tecnològic nacional i internacional en el sector de l’aeronàutica i de l’espai, així com en matèries de seguretat i formació

La Fundació Privada- Centre Tecnològic per a la Indústria Aeronàutica i de l’Espai (CTAE), impulsada per la Generalitat de Catalunya a través del Centre d’Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM), del Departament de Treball i Indústria, i el Instituto Nacional de Técnica Aeroespacial “Esteban Terradas” (INTA) han signat un conveni marc de col·laboració per desenvolupar accions conjuntes orientades a promoure el sector de l’aeronàutica i de l’espai en l’àmbit nacional i internacional.

L’acord, signat avui pels patrons del CTAE, Agustí Segarra i Carlos Kinder, i el director general d’INTA, Fernando González García, preveu actuacions conjuntes en matèria de recerca, promoció i desenvolupament científic i tecnològic relatius al sector de l’aeronàutica i de l’espai.

Activitats de col·laboració conjunta

Quant al sector aeronàutic, el conveni preveu que les dues entitats treballin en el desenvolupament de projectes sobre disseny i càlcul aerodinàmic, el desenvolupament i validació de software d’aplicació aeronàutica, assaigs de compatibilitat electromagnètica, climàtics i ambientals, així com projectes en matèria d’aeronavegabilitat, gestió del trànsit aeri, aplicacions del sistema GALILEO a navegació aèria i projectes aeronàutics de la Unió Europea.

Respecte al sector de l’Espai, el conveni també preveu que treballin en el desenvolupament de programes de l’Agència Europea de l’Espai (ESA) i de la Unió Europea (GMES), així com aplicacions i validacions de software sobre l’espai i del sistema GALILEO, entre d’altres activitats.

Actuacions conjuntes en programes nacionals i de la Unió Europea en matèria de Seguretat, i accions formatives en disciplines aeronàutiques i de l’espai, completen les directives marcades per aquest conveni marc.

El Instituto Nacional de Técnica Aeroespacial “Esteban Terradas” (INTA) és un organisme autònom adscrit al Ministeri de Defensa especialitzat en la investigació i desenvolupament tecnològic aeroespacial.

Fundada el passat mes de març, la nova Fundació Privada - Centre Tecnològic per a la Indústria Aeronàutica i de l’Espai (CTAE) té com a finalitat principal potenciar la competitivitat de la indústria aeronàutica i de l’espai a Catalunya. El CTAE dóna suport a les activitats de recerca, desenvolupament i transferència de coneixement tecnològic entre el món científic i investigador de la indústria aeronàutica i de l’espai catalana.