·        El Consell general de Turisme de Catalunya, reunit ahir a la seu del  Departament d’Innovació, Universitats i Empresa, ha expressat el seu suport a que la nova terminal de l’aeroport del Prat esdevingui plataforma de vols directes intercontinentals.

·        El Departament i sector turístic coincideix en que posicionar internacionalment la nova terminal del Prat és imprescindible  pel futur i viabilitat de l’economia catalana.

Dimarts, 23 de gener 2007.— El Consell General de Turisme de Catalunya s’ha manifestat a favor que la nova terminal del Prat sigui plataforma de vols intercontinentals. Així ho han expressat la totalitat dels representants del sector turístic presents al Consell General de Turisme de Catalunya, presidit ahir pel conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet.

El Departament d’Innovació, Universitats i Empresa i el sector turístic català, coincideixen en què posicionar internacionalment la nova terminal de l’aeroport del Prat és imprescindible pel futur i la viabilitat de l’economia catalana. En aquest sentit, el Consell General de Turisme de Catalunya ha manifestat el seu ple suport a les iniciatives que s’emprenguin encaminades a assolir aquest objectiu.

Així mateix, el Consell General de Turisme de Catalunya vol fer palesa la necessitat que l’ens gestor de l’aeroport del Prat sigui un organisme público-privat amb una representació catalana suficient per ser decisòria. 

El Consell General de Turisme de Catalunya també vol que quedi constància de la necessitat de prendre les mesures que siguin oportunes per agilitar els traspassos dels aeroports de Reus i Girona.

El Prat, aeroport més dinàmic d’Espanya al 2006

Durant el 2006, Catalunya ha rebut 10,3 milions de passatgers per via aèria. Un 11% més que l’any 2005, i ha presentat un dels comportaments més dinàmics de l’Estat, amb un creixement mig del 7%.

Segons la modalitat de companyia, un 41% dels desplaçaments s’ha registrat a través de companyies de baix cost, mentre la resta ha estat mitjançant companyies tradicionals. Per aeroports, Barcelona-El Prat amb 7,9 milions de passatgers entrats per via aèria, mostra l’increment interanual més important del conjunt de l’Estat espanyol, 14,1%, xifra que evidencia el seu gran dinamisme.