Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital

SAGEM incorpora el català als menús dels seus nous telèfons mòbils

La Generalitat assessora el líder francès que es converteix en el tercer fabricant que normalitza els seus terminals

query_builder   1 febrer 2005 10:00

event_note Nota de premsa

SAGEM incorpora el català als menús dels seus nous telèfons mòbils

La Generalitat assessora el líder francès que es converteix en el tercer fabricant que normalitza els seus terminals

La multinacional francesa SAGEM, un dels principals protagonistes del mercat de les telecomunicacions mòbils, ha anunciat avui que ha incorporat els menús en català en els models de telèfons mòbils myX-2m, terminal amb pantalla a color MMS, i SG341i, amb càmera fotogràfica de tecnologia i-mode. Amb aquesta iniciativa, que ha rebut el suport tècnic de la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, SAGEM es compromet a donar continuïtat a aquesta acció normalitzadora i a ampliar la inclusió de la llengua catalana en les aplicacions i els manuals dels seus futurs models.

D’aquesta manera, SAGEM es converteix en el tercer fabricant de telèfons mòbils que incorpora la llengua catalana als menús dels terminals. En un futur, es proposarà l’opció del català a totes les operadores de telefonia mòbil que vulguin incorporar-lo en els terminals SAGEM homologats a la seva xarxa.

Tant la Secretaria de Política Lingüística com la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació tenen com àmbit prioritari de les seves actuacions la normalització lingüística de les noves tecnologies i, molt especialment, del sector de la telefonia mòbil, atès que és un dels productes d’electrònica més populars.

Avui en dia, aproximadament un de cada quatre mòbils que es venen en l’Estat espanyol incorporen l’opció del català en els seus menús. Segons dades de l’Observatori de la Societat de la Informació, a desembre de 2003 un 82% de les llars catalanes disposaven de telèfon mòbil, i un 60,7% de la població major de 15 anys l’utilitzava diàriament.

El Secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Oriol Ferran, i el Secretari de Política Lingüística, Miquel Pueyo, han mostrat la seva satisfacció per la decisió de SAGEM i han instat operadors i fabricants a col·laborar conjuntament per a oferir tots els terminals en català, “ja que representa un cost residual que en cap cas justifica marginar la llengua pròpia del nostre país”.

Sobre SAGEM

El Grup SAGEM (http://www.sagem.com) és un grup d’alta tecnologia d’àmbit internacional. A més de ser el líder francès del mercat de la telefonia mòbil i cinquè a nivell mundial, SAGEM és capdavanter europeu en el mercat de les màquines de fax i en el subministrament de solucions globals, així com de xarxes multiservei. És el tercer grup europeu en electrònica de defensa i de seguretat, líder mundial en biometria basada en empremtes dactilars, i el major protagonista en aviònica i sistemes d’informació per a avions. SAGEM opera a més de vint països.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia