Les dues entitats han signat un conveni de collaboració per desenvolupar actuacions d’informació i assessorament en l’àmbit de l’emprenedoria a través del Portal Emprenedor XXI, en el marc del projecte Punto de Encuentro Virtual promogut per l’entitat bancàriaEl projecte pretén estimular la collaboració entre emprenedors, inversors i centres universitaris, fomentant la transmissió de coneixement i el desenvolupament d’iniciatives empresarials

La Generalitat de Catalunya, a través del Centre d’Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM), i la Caixa d’Estalvis i Pensions de Catalunya (”La Caixa”) han signat un conveni de col•laboració per desenvolupar accions conjuntes orientades a fomentar la promoció de la cultura emprenedora a Catalunya.

 L’acord, signat avui pel director general del CIDEM, Agustí Segarra, i el director general adjunt de ”La Caixa”, Julio Lage, estableix el marc de col•laboració entre ambdues entitats en l’àmbit de l’emprenedoria, i comença per contemplar actuacions conjuntes en matèria d’informació i assessorament a usuaris del Portal Emprenedor XXI, portal d’Internet orientat a fomentar l’esperit emprenedor.

El Portal Emprenedor XXI té l’objectiu d’assessorar i formar a emprenedors en les àrees i disciplines bàsiques per la posta en marxa, gestió i administració d’un projecte empresarial, contribuint així a la creació d’ocupació i al desenvolupament econòmic de Catalunya.

Per la seva banda, el CIDEM inclou entre les seves línies d’actuació estratègiques el suport a la creació i implantació de noves empreses, a través d’un programa específic d’emprenedoria i finançament de la innovació. La finalitat d’aquest programa és crear l’entorn social, financer i empresarial adequat per facilitar, de forma sistemàtica, la generació, creixement i consolidació de noves empreses innovadores.

Com a acció inicial d’aquest acord s’integrarà en el Portal Emprenedor XXI un enllaç als serveis virtuals d’informació i assessorament disponibles a la web del CIDEM. Al mateix temps, la web corporativa del CIDEM integrarà un enllaç directe al Portal Emprenedor XXI amb l’objectiu de contribuir a la difusió de l’oferta de serveis i activitats portades a terme en el marc del Portal.