El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Oriol Ferran, ha remarcat avui, durant les inauguracions de les setmanes tecnològiques de Vic i Granollers, que cal incrementar els esforços per explicar els beneficis que les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) poden aportar al benestar de la ciutadania. “L’alfabetització digital i la formació especialitzada, d’acord als interessos de cada col•lectiu o sector, és bàsica per aconseguir l’interès cap a unes temes que massa sovint només s’expliquen des del vessant tecnològic”, ha dit Oriol Ferran. Ferran ha celebrat l’esforç dels organitzadors per fer una proposta que prioritza la divulgació de les TIC i la dinamització digitals.

Aquestes són dues línies prioritàries de l’acció del Govern que recull i proposa el Pla de Serveis i Continguts (PSIC) elaborat pel Departament d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació (DURSI). Totes dues setmanes tecnològiques coincideixen plenes de tallers, conferències i cursos pensats per acostar les Tecnologies de la Informació i el Coneixement al públic local, i formen part del programa d’actes de la Setmana de la Ciència que, fins el 15 de novembre, impulsa la Fundació Catalana per la Recerca i la Innovació.

Al migdia, a la Universitat de Vic, s’ha fet l’acte inaugural de l’E-Week que, fins diumenge 13 de novembre, ha programat una seixantena d’activitats relacionades amb les TIC. L’E-week està organitzada per l’Ajuntament i la Universitat de Vic i en aquesta segona edició s’ha fet un especial esforç per implicar-hi més empreses i institucions. Entre els temes que s’hi tractaran hi ha una especial atenció al programari lliure i l’empresa i un esforç per la divulgació bàsica de les TIC i l’alfabetització digital.

D’altra banda aquesta tarda s’ha encetat la primera Setmana Tecnològica de Granollers amb l’objectiu d’acostar les noves tecnologies i fer conèixer les millores que aporten a la ciutadania, l’empresa i les administracions públiques. La Setmana Tecnològica de Granollers se celebrarà del dia 7 al dia 12 de novembre a les instal•lacions del Centre Tecnològic i Universitari de la capital del Vallès Oriental i ha programat un seguit de seminaris i cursos tecnològics amb un clar sentit pedagògic i pràctic. Entre les activitats previstes hi ha el primer campionat de Wardriving del Vallès Oriental, que consisteix en la detecció de xarxes sense fils a la ciutat.