La Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació ha donat suport a la candidatura catalana que ha aconseguit dur a Barcelona la celebració de la 7a. Conferència Europea de Desenvolupadors i Usuaris del GNOME (GUADEC), que reunirà els desenvolupadors de programari, així com companyies, governs i usuaris privats de programari lliure i de codi obert.

La conferència ressalta les capacitats i la direcció del GNOME, l’escriptori i entorn de desenvolupament de programari lliure per a ordinadors personals, estacions de treball i dispositius portàtils per a Internet.

La GUADEC serà organitzada conjuntament per la GNOME Foundation, la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, l’Internet Global Congress (IGC) i la comunitat catalana de programari lliure. L’esdeveniment es celebrarà juntament amb l’Internet Global Congress a la Fira de Barcelona al maig del 2006.

El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Oriol Ferran, ha subratllat "la importància que té per a Catalunya acollir esdeveniments com la GUADEC per a ajudar-nos a recolzar una política nacional de promoció i desenvolupament del programari lliure". Segons Oriol Ferran "aquestes reunions ens permetran accedir al debat internacional quant al desenvolupament del programari lliure i situarà Catalunya com a punt de referència internacional en aquest camp".

El president del consell de la GNOME Foundation, Owen Taylor, ha agraït la participació de la Generalitat de Catalunya. Segons Taylor, "es tracta d’una oportunitat esplèndida per a mostrar els seus desenvolupaments en administració electrònica i educació i compartir-ho amb els visitants de tot el món".