Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital

La STSI dota amb 100.000 € prop de 50 premis per a projectes universitaris basats en programari lliure

També s'inclouen cinc premis als millors productes de recursos lingüístics per a la llengua catalana sota llicències lliures

query_builder   2 maig 2005 11:00

event_note Nota de premsa

La STSI dota amb 100.000 € prop de 50 premis per a projectes universitaris basats en programari lliure

També s'inclouen cinc premis als millors productes de recursos lingüístics per a la llengua catalana sota llicències lliures

La Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació, a través de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (http://www.gencat.net/agaur), ha destinat 100.000 € a premiar els millors productes originals en català desenvolupats en programari lliure per estudiants de les universitats catalanes i que puguin contribuir a la seva promoció en qualsevol àmbit social, empresarial, acadèmic o de l’Administració. Així mateix, s’estableixen premis als millors productes de programari elaborats per qualsevol persona física adreçats a proporcionar recursos lingüístics per a la llengua catalana sota llicències lliures.

Concretament es concediran fins a 50 premis, de 2.000 € cadascun, als millors productes o projectes presentats, distribuïts en 45 premis per a universitaris i 5 a productes lingüístics.

En el cas dels projectes universitaris, els estudiants els hauran d’haver presentat com a treball o projecte de final de carrera, tesi de llicenciatura, treball final de màster, treball de recerca del Diploma d’Estudis Avançats (DEA) o tesi doctoral. Excepcionalment es podran valorar altres treballs fets en el marc acadèmic en funció de la seva qualitat. En la valoració es tindran en compte l’abast social del projecte, les possibilitats d’internacionalització del producte i la seva funcionalitat.

El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Oriol Ferran, ha indicat que "amb aquesta iniciativa posem una llavor per a generar professionals del programari lliure tant en l’entorn universitari com en el teixit econòmic".

L’acció de govern respecte del programari lliure es basa en els punts recollits en el l’Acord per a un govern catalanista i d’esquerres a la Generalitat de Catalunya. Entre aquests compromisos hi ha el de "fer accessibles tots els llocs web finançats amb fons públics, utilitzar estàndards oberts que garanteixin el dret a triar programari als usuaris, fomentar la producció de programari lliure i la corresponent documentació d’ús en català i, finalment, utilitzar per part de la Generalitat, organismes autònoms públics, empreses públiques i les de capital mixt sota control majoritari del Govern, preferentment en els seus sistemes i equipaments informàtics de programari lliure en català".

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia