La Fundació Televall de Ribes de Freser (Ripollès) ha organitzat els Premis Televall d’innovació tecnològica amb una dotació de 100.000 euros, amb la qual es volen reconèixer les millors idees i plans de negoci per a nous productes en el sector de la creació de continguts digitals basats en les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). Les bases del concurs i la participació en el concurs es poden consultar a www.inspirat.net . El termini per a la presentació de propostes finalitza el proper 20 de febrer.

Aquests premis, per a incentivar la inversió i el desenvolupament tecnològic al Pirineu, estan oberts a empreses ja constituïdes, emprenedors, “spin-offs”, entitats públiques i sense ànim de lucre.

El concurs vol recolzar el reequilibri del territori amb incentius als professionals TIC per a la seva instal·lació a la Vall de Ribes i comarca. Així mateix es vol fomentar el sector TIC i integrar les noves tecnologies als negocis tradicionals i a les entitats públiques i sense ànim de lucre de la zona.

La comissió avaluadora està formada per la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI), Ministeri de Indústria, Comerç i Turisme, Ajuntament de Ribes de Freser, Diputació de Girona, Fundació Televall, CIDEM, Consorci Ripollès Desenvolupament, Cambra de Comerç de Girona, Unió Intersectorial del Ripollès, Centre d’iniciatives Empresarials del Metall de la Fundació Eduard Soler, Associació de Joves empresaris del Ripollès, La Caixa, Universitat de Barcelona, Universitat Oberta de Catalunya, Facultat de Comunicació Audiovisual de la Universitat de Barcelona, Col·legi Oficial d’Enginyers Informàtics de Catalunya, Universitat de Girona, Universitat Politècnica de Catalunya i Universitat Pompeu Fabra.

Territoris Digitals

El concurs forma part de les actuacions del projecte Territoris Digitals a Catalunya, impulsat per la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI) i cofinançat pel Ministeri de Indústria, Comerç i Turisme, l’Ajuntament de Ribes de Freser i la Diputació de Girona, mentre que la Fundació Televall actua com a entitat executora a la Vall de Ribes.

El projecte Territoris Digitals també es desenvolupa a la Seu d’Urgell i a la comarca de l’Alt Urgell, Callús (Bages), Amposta (Montsià) i al Pla de l’Estany.

Aquest projecte impulsa la creació d’infraestructures de telecomunicacions de banda ampla i els serveis, aplicacions i continguts de la Societat del Coneixement en aquestes zones. En total compta amb una inversió de més de 7,2 M€ fins al 2007 per a fer accessible a les administracions, institucions públiques, empreses, professionals i als ciutadans en general els serveis avançats basats en l’ús de les telecomunicacions de banda ampla.

Per a més informació contacteu amb:

Joaquim Roqué, director de la Fundació Televall Telf: 972 728811 candidats@inspirat.net