La Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació participa conjuntament amb el CIDEM, Al-Pi, Abertis-Telecom, T-Systems, Gedas i el CESCA-BSC en el projecte de l'Anella Industrial. Aquesta iniciativa l'ha impulsat el Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya i la Fundació i2CAT. El principal objectiu és que les empreses catalanes puguin compartir recursos i coneixement a través d'una connexió basada en tecnologia IP. La voluntat de l'Anella Industrial és crear programes i grups d'investigació per aprofitar els recursos d'R+D+i, els serveis i el coneixement especialitzat de l'Anella Científica.

La primera actuació que preveu l'Anella Industrial és una prova pilot entre 8 empreses del sector de l'automoció: Applus, Applus-Idiada, Ficosa, Cidaut, Gestamp, Nissan, Seat i Sener. L'èxit d'aquest prova pilot farà possible que el projecte s'ampliï a sectors industrials tradicionals com el tèxtil, l'audiovisual, el farmacèutic i el químic, o a nous clústers de biomedicina o aeronàutica. El pressupost total d'aquesta prova pilot que s'allargarà un any és de més de 600.000 euros, dels quals la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació n'aporta 106.000.

Durant la presentació de l'Anella Industrial, el secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació i president de la Fundació i2cat, Jordi Bosch, ha assegurat que "l'Anella Industrial és un projecte de clúster on la infraestructura és l'excusa que ha de permetre treballar en xarxa". L'acte també ha comptat amb la participació del conseller de Governació i Administracions Públiques, Joan Puigcercós, que ha destacat "la necessitat que el sector públic aboqui recursos per la creació d'infraestructures a tot el territori". Per la seva part, el titular del Departament d'Innovació, Universitat i Empresa, Josep Huguet, ha dit que "iniciatives com la de l'Anella Industrial permeten que les empreses catalanes afrontin amb garanties els reptes de la globalització i la deslocalització". L'Anella Industrial serà la primera xarxa a nivell europeu que connecta el sector privat, els centres d'investigació i de recerca, i les universitats.